Ustadan Tarifler

BADEMLİ ÇİKOLATA KAPLI KALP MUFFİN

Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 4-5 çorba kaşığı EFes kakao
  • Bir tutam tuz
  • 4 yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 4-5 çorba kaşığı portakal likörü
  • 1 paket Efes madlen çikolata

Hazırlanışı

Fırınınızı 180 derecede ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayıp pişirme kağıdı serip tekrar yağlayıp unlayın. Bir kasede kakao, un ve tuzu eleyin.

Mikserde yumurta ve şekeri rengi beyazlayıp hacmi artıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.

Yumurtalı karışım yoğunlaşıp beyazlaşınca içine unlu karışımı ekleyip spatula ile yedirin. Son olarak tereyağını ekleyip karıştırın. Karışıma rendelediğiniz çikolatanın yarısını ekleyip bir iki defa spatula ile karıştırıp bırakın. Hamuru ister normal bir kek kalıbına ister benim gibi muffin kalıplarına döküp üzerlerine kalan çikolatadan serpin son olarak file badem yada fındık vb serpip önceden ısıtılmış fırında pişirin. Normal kek kalıbında yapıyorsanız eğer 35-40 dakika pişirin. Küçük kalıplarda yaparsanız 25-30 dakika yeterlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir