Ustadan Tarifler

ÇİKOLATALI SANDVİÇ BİSKÜVİ

Malzemeleri

  • 45 gr tereyağı
  • 50 gr Efes damla çikolata
  • Yarım su bardağı pudraşeker
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı Efes kakao
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası

Kremalı sos için

  • 45 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı krema

Üzeri için

  • Pudraşeker

Hazırlanışı

Tereyağını oda ısısında bekletip mikserle çırpın. Pudraşeker, vanilya, damla çikolata ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kakao, un ve mısır nişastasını bir kaba alıp harmanlayın. Çikolatalı karışıma ilave edip, yoğurun. Hamuru, üzeri kapalı şekilde buzdolabında 1.5 saat bekletin. Hamuru unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açın. Kare şeklinde parçalara kesin. Fırın tepsisini yağlayın. Kare hamurları aralıklarla tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Kremalı sos için, tereyağını mikserle çırpın. Pudraşeker, vanilya ve kremayı ilave edip çırpmaya devam edin. Kurabiyelerin yarısının üzerine kremayı paylaştırarak sürün. Kalan kurabiyelerle üzerini kapatın. Bisküvilerin üzerine pudraşekeri serpip, servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir