Ustadan Tarifler

FINDIK EZMELİ ÇİKOLATALI PASTA

Kek için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 6 yemek kaşığı margarin
  • 2 paket (160 gr) Efes bitter çikolata
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Fındık Ezmeli Kat için

  • 3/4 su bardağı fındık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 çay kaşığı vanilya
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri

Çikolatalı Ganaj İçin

  • 1 paket (200 ml) krema
  • 1 paket (80 gr) Efes bitter çikolata

Süslemek için

  • 100 gr kavrulmuş fındık

YAPILIŞI

Kek için

Bir tavada tereyağı ve çikolataları kısık ateşte eritiyoruz ve arada karıştırarak soğutuyoruz.
Şeker ve yumurtaları derin bir kasede çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek azar azar unu ilave ediyoruz. Tereyağlı çikolata karışımı, vanilya ve tuzu ilave edip homojen bir karışım oluncaya kadar 2-3 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz.

Hazırladığımız karışımı yağladığımız kelepçeli kek kalıbına döküp önceden 190 C’ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 10 dakika kadar soğuması için bekliyoruz.

Fındık Ezmeli Kat için

Oda sıcaklığındaki tereyağı, fındık ezmesi ve vanilyayı 2-3 dakika çırpıyoruz. Daha sonra azar azar pudra şekerini ekleyerek 1-2 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. Fındık ezmeli karışımımızı soğuyan kekimizin üzerine yayıp (kekimizi kalıptan çıkarmadan) 30 dakika buzdolabında soğutuyoruz.

Çikolatalı Ganaj için

Kremayı bir sos tenceresinde ısıtıyoruz. İçerisine parçaladığımız çikolatayı atıp çikolatalar eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Kekin kenarları için bir miktar ganaj ayırıp kalanını üzerine fındık ezmesi sürdüğümüz kekin üzerine döküyoruz ve dolapta ganajımız donana kadar en az 1 saat bekliyoruz. Daha sonra keki kalıptan çıkarıp kenarlarını ayırdığımız çikolatalı ganaj ile kaplıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir