Ustadan Tarifler

PORTAKALLI VE ÇİKOLATALI PASTA

Malzemeler
– 6.5 su bardağı süt
– 2 paket kedi dili bisküvi
– 2 paket kakaolu toz pudding
– 1 paket vanilyalı toz pudding
– 1 su bardağı porakal suyu
– 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
– 100 gr Efes bitter çikolata
– 2 çay bardağı iri dövülmüş fındık

Yapılışı
Pudingi paketten tencereye boşaltın ve 5 su bardağı sütle karıştırın. Kıvamı koyulaşınca çikolataları ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Diğer tarafta, vanilyalı pudingi, 1.5 su bardağı süt, portakal suyu ve portakal kabuğu ile karıştırarak pişirin. Tepsinizin tabanını, kedi dili bisküvi ile döşeyin ve üzerine çikolatalı pudingin 2/3’ünü dökün. Bir sıra kedi dili bisküviden sonra, portakallı karışımı yayın. Bir sıra daha bisküvi dizerek, en üste de kalan kakaolu pudingi dökün. Üstünü dilediğiniz gibi (fındık, fıstık vs) süsleyerek buzdolabında 2-3 saat bekletin. Pastamızda çikolata olarak Efes Bitter çikolatalarımızı tavsiye ederiz.

Pastanız hazır olduktan sonra bir kaç dilim portakalı pastanızın üzerine ekleyerek sunumunuzu ve pastanızın kokusunu zenginleştirebilirsiniz.

Bu arada bu pastamız, Portakallı ve Kedi Dilli Pasta olarak da bilinir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir