Ustadan Tarifler

ÇİKOLATALI MACARON

Malzemeler:

  • 30 adet için
  • 90 gram toz badem
  • 15 gram Efes kakao
  • 150 gram pudra şekeri
  • 75 gram yumurta beyazı (yaklaşık 2 adet yumurtanın beyazı)
  • 1 tutam krem tartar
  • 35 gram şeker
  • Çikolatalı Ganaj için:
  • 150 ml krema
  • 150 gr Efes Kuvertür çikolata
Hazırlanışı:
Krema kaynamaya başlayana kadar ısıtın. İnce doğradığınız kuvertürleri kremanın içine atarak ocağı kapatın. Kuvertürler eriyene kadar karıştırın. Hazırlanan ganajı sıkma torbasına doldurularak soğumaya bırakın. Toz şeker ve krem tartar dışındaki tüm malzemeleri iyice karıştın. O sırada yumurta ve krem tartarı çırpmaya başlayın ( krem tartar kar halini alana kadar), karışımın üzerine yavaşça toz şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Üzerine kuru malzemeleri de ekleyerek bir tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın. Hamuru sıkma poşetinin içine doldurun. Tepsinize bir yağlı kağıt serin ve yaklaşık 2 cm çapında kurabiyeler yapın. ( Not: Tepsinin altını masaya vurduğunuzda, sıktığınız macaronların içinde hava kabarcıkları oluşur. Bu kabarcıklar da pişerken macaronların çatlamasını sağlar.) Tepsinizi doldurduktan sonra, 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıkarılan macaronları soğutmak üzere başka bir tepsiye alın. Soğuduktan sonra macaronların ortasına ganaj sıkılıp sandviç haline getirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir